Hasan Erbay, 1968 yılında Ankara’da doğdu. Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik alanında doktorasını ve Matematik Alanında Yüksek Lisans Derecesini ABD’deki Penn State Universitesinden almıştır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Matematik bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları arasında sayısal doğrusal cebir, sayısal hesaplama, yaklaşım, görüntü işleme ve gizli anlamsal analiz bulunmaktadır. Erbay, evli ve iki çocuk babasıdır.
Kısa Özgeçmiş
1948 yılında Erzurum’da doğan Prof.Dr. Dursun Bingöl, 1971 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 1972 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde asistan olarak göreve başladı ve 1976 yılında doktora çalışmalarını tamamlayarak doktor unvanını aldı. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. 1984 yılında Sosyal Siyaset Alanında doçent, 1989 yılında ise İşletme bölümünün aynı anabilim dalında profesörlük kadrosuna atandı. 1989 yılından beri profesör olarak öğretim üyeliğini sürdüren Bingöl, 2007 yılına kadar Atatürk Üniversitesi’nde, bu tarihten 2015 yılına kadar Gazi Üniversitesi’nde ve halen Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin mensubu olarak görev yapmaktadır. Anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, yüksekokul müdürlüğü, dekanlık ve rektör yardımcılığı gibi idari görevlerde bulunmuş olan Prof.Dr. Dursun Bingöl’ün, başta İnsan Kaynakları Yönetimi olmak üzere yönetim ve organizasyon alanında çok sayıda eseri bulunmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
5 Şubat 1959 Üsküdar-İstanbul doğumlu olan Nevsan Şengil, ilk (Kavaklıdere İlkokulu) ve ortaokulu (Gazi Osman Paşa Ortaokulu) Ankara’da, liseyi (Deniz Lisesi) İstanbul’da tamamlamıştır. 1980 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Kontrol Sistemleri Lisans diploması, 1987 yılında Naval Postgradate School’dan Mühendislik Bilimleri Y.Lisans diploması almış olup, 2000 yılına kadar çeşitli gemi ve test istasyonlarında görev yapmıştır. Takiben özel sektörde elektronik ve savunma firmalarında çalışmıştır. 2008 yılında İTÜ Uzay Mühendisliği Doktora derecesi aldıktan sonra ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde yarı zamanlı ders vermiş olup, 2011 yılında THK Üniversitesine katılmıştır. İlgi alanları gaz ve plazma dinamiği ve benzetimi, güneş hücreleri yoğunlaşma sistemleri, vakum tulumbaları ve elektromanyetik fırlatıcılardır.
Kısa Özgeçmiş
Yüksek lisans ve doktora çalışmalarında ısıl/ mekanik işlemler sonucu mühendislik malzemelerde oluşan artık gerilmelerin X-ışını ve nötron demeti kırınımı teknikleri kullanarak tayini üzerine çalıştı. Bu ölçümlerin sonucunda elde edilebilecek üç boyutlu tensör veri kümelerinin, analizini kolaylaştırmak amacıyla, grafik ikonlarla temsil edilebilmelerini sağlayacak kavramsal araçlar üretti ve bilgisayar uygulamaları geliştirdi. Ortaya çıkan bilimsel görselleştirme araçları, örneğin, NASA İleri Katı Yakıt Roket Motorunun parçası olmak için tasarlanan HP9430 çelik alaşım silindir üzerindeki kaynak streslerinin analizini kolaylaştırmıştır. Doktora sonrası çalışmalarında ise, malzemelerin atomik özelliklerinin ötesinde nano-ölçütte kazandıkları yeni özelliklerini anlamak ve uygulamalar geliştirmek için nanoteknoloji sahasında çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sırasında fotonik kristal uygulamaları, nano-yapılı polimer fiberler, spektrometrik elektronik burun tasarımı ve üretimi ve dünyada ilk kez çok uzun ve düzenli nano-tel dizileri üretmek gibi yüksek etkili çalışmalara imza atmıştır. Çalışmaları Neutron Research, Applied Physics Letters, Advanced Engineering Mechanics, Advanced Mechanics, Nano Letters, Nature Materials gibi uluslararası dergilerde yayınlanmıştır.
Eğitim:
Doktora: University of Cape Town Yüksek Lisans: University of Cape Town Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Hacettepe Üniversitesi – Mühendislik Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü;
Y. Lisans: Gazi Üniversitesi – Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizik Anabilim Dalı
Doktora.: Gazi Üniversitesi – Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizik Anabilim Dalı
Akademik Deneyimi:
TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) Radyasyon Sıcaklığı ve Optik laboratuvarlarında stajyer araştırmacı olarak bulunmuştur. 2007-2014 yılları arasında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi araştırma laboratuvarı statüsündeki Spektroskopi Laboratuvarı’nın sorumlu araştırmacısı olarak çalışmalar yürütmüştür. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) projelerinde araştırmacı olarak görev almıştır. Spectrochimica Acta A, Journal of Organometallic Chemistry, International Journal of Quantum Chemistry gibi dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. SCI-Expanded üzerinden taranan bilimsel dergilerde hakemlik yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Göknur Arzu Akyüz, Lisans derecesini 1992 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden almıştır. 12 yıl boyunca farklı sektör ve firmalarda (ASELSAN, TEPE Grup, EMEK Elektrik, Interfarma, MITAŞ) Üretim Planlama ve Kontrol, Kurumsal Kaynak Planlama ve Kalite Yönetimi konularında çeşitli görevlerde bulunmuş ve farklı sistem kurulum projelerinde (Malzeme Yönetim Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi ve Kurumsal Kaynak Planlama) aktif rol üstlenmiştir. 2004 yılında Atılım Üniversitesi Endüstri Müh. Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve bu bölümde 2004-2015 yılları arasında çeşitli dersler (Üretim Planlama, Kalite Yönetimi, Simulasyon, Sistem Tasarımı, Maliyet Analizi gibi) vermiştir. Yüksek Lisans derecesini 2008 yılında Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Doktora derecesini 2012 yılında Atılım Üniversitesi MODES (Mühendislik Sistemleri Tasarım ve Modellemesi) Programından almıştır. Güz 2015-2016 döneminde THK Üniversitesi İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü’ne Yrd.Doç.Dr. kadrosuyla katılmıştır. Akademik ilgi alanları Üretim Planlama, Tedarik Zinciri Yönetimi, Kalite Yönetimi ve e-işbirliğidir.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği (2008) Yüksek lisans: ODTÜ Fizik Bölümü Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Anabilim Dalı (2011) Doktora: ODTÜ Fizik Bölümü Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Anabilim Dalı(2014) Doktora Sonrası Çalışmalar: -ODTÜ Fizik Bölümü -Massachusetts Institute of Technology, Nükleer Araştırmalar Laboratuvarı, Teorik Fizik Merkezi (MIT/CTP) (ABD) İş Tecrübesi: Doğu Akdeniz Üniversitesi Fizik Bölümü (Yarı-zamanlı Öğretim Görevlisi )
1963 yılında Eskişehir’de doğdu. 1984 yılında Kara Harp Okulu Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden, 1994 yılında İnönü Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun olmuştur. 1996 yılında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD’dan Yüksek Lisans, 2005 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD’dan Doktora dereceleri almıştır. 1998-2015 yılları arasında Kara Harp Okulu’nda Öğretim Elemanlığı ve Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Finansal Yönetim, Mühendislik Ekonomisi, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, Genel Muhasebe dersleri vermektedir. İngilizce bilmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Ankara Havacılık Meslek Yükseksek Okulu Müdürü
Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı
Lisans: Selçuk Üniversitesi / İktisat (2009) Yüksek Lisans: Dowling College NY,USA / İşletme (Kurumsal Finansman) (2012) Doktora: Celal Bayar Üniversitesi / İktisat (2018)
1987 yılında Kuleli Askeri Lisesi, 1991 yılında Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan ve 2001 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitisü’nde Malzeme Lojistik Yönetimi (İngilizce) alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Dr. Kurt, “Maliyet İyileştirmesinde Kaizen Yaklaşımı ve Bir Uygulama” başlıklı doktora tezi ile 2010 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 2003-2013 yılları arasında KHO Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümünde kadrolu olarak lisans dersleri, 2010-2013 yılları arasında KHO Savunma Bilimleri Enstitüsü Malzeme Tedarik ve Lojistik Yönetimi Bölümünde misafir öğretim elemanı olarak yüksek lisans dersleri ve 2013-2015 yılları arasında ise Başkent Üniversitesi Kazan Meslek Yüksekokulu’nda ön lisans dersleri vermiştir. Katıldığı çok sayıda sertifika ve kurs programlarının yanı sıra, 2011 yılında KHO’nda “Çoklu Lisans Programlarının Yeterliliğinin Tespiti” projesine proje üyesi olarak katkı vermiştir. Ayrıca, 2010 yılından beri “Euro Special Interest Group on Cutting and Packing (ESICUP)” isimli gruba da üyedir. Dr.Kurt, KHO Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümünde 2011-2013 yılları arasında Yöneylem Araştırması Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Başkent Ü. Kazan Meslek Yüksekokulu’nda 2013-2015 yılları arasında ise Müdür Yardımcılığı ve Mekatronik Programı Sorumluluğu görevlerini de yürütmüştür. 2015 Mart ayı başında Türk Hava Kurumu Üniversitesine yardımcı doçent kadrosu ile katılan Dr. Kurt’un çalışmaları lojistik planlama, operasyonlar, proje yönetimi ve yöneylem araştırması alanlarında yoğunlaşmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Ön Lisans: 2004-2007 Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Önlisans Programı
Lisans: 2000 –2004 Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği
Y. Lisans: 2004- 2007 Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Yüksek Lisans
Doktora: 2007-2014 Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Savunma Yönetimi ABD. Savunma Yönetimi Doktorası
Araştırma Alanları :
1. “Eksenel Yük Altındaki Ortasında Delik Bulunan Kompozit Levhada Değişik Sıcaklıklarda Oluşan Gerilmelerin Deneysel Ve Sonlu Elemanlar Analizi İle İncelenmesi” Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi (2007)
2. “Stratejik Savunma Yönetimi Yeni Perspektifler / Yaklaşımlar” Kitabı Asimetrik Savaş ve Savunma Planlaması Prof.Dr.Taner ALTUNOK- Özkan YAVUZYILMAZ Bizim Büro Yayınları Nisan 2010 ANKARA Sayfa 115-142
3. “Türk Savunma Sanayiinde Teknoloji Tedarik Stratejilerine Yönelik Bir Model Önerisi” Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Savunma Yönetimi Ana Bilim Dalı (2014)
Kısa Özgeçmiş
Lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden (1992), Yüksek Lisans derecesini Michigan State University, Michigan, ABD, İstatistik Bölümü’nden (1997) ve Doktora derecesini University of Virginia, Virginia, ABD, İstatistik Bölümün’den (2003) almıştır. 2003-2019 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonometri bölümünde Doktor Öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2005-2018 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Ocak 2019’dan itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümünde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Uygulamalı istatistik, grafiksel modeller ve ekonometri alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Kısa Özgeçmiş
ODTÜ Makina Mühendisliği ve Fizik Bölümlerinden (çift anadal) lisans derecesini alan Tahsin Çağrı Şişman, yine aynı üniversiteden makina mühendisliği yüksek lisans ve fizik doktora derecelerini de almıştır. Doktorasında Prof. Dr. Bayram Tekin danışmanlığında D-boyutta Born-Infeld kütleçekim teorileri üzerine çalışmalar yapmıştır. Doktorasını takiben, Çankaya Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak bir öğretim yarıyılı boyunca görev almıştır. Ardından, THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümüne öğretim üyesi olarak katılmıştır. Eylül 2013- Eylül 2014 tarihleri arasında doktora sonrası araştırmacı olarak Centro de Estudios Cientificos (CECs) Enstitüsünde araştırma faaliyetlerinde bulunmuştur. Yakın zamanlı araştırmalarında, ana ilgi alanı Einstein kütleçekiminin modifikasyonlarıdır. Bu bağlamda, yüksek mertebeden eğrilik terimleri içeren ve gravitona kütle kazandıran teoriler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Ertan Zencir Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 1995 ve 1997 yıllarında lisans ve yüksek lisans dereceleriyle mezun oldu. Doktora eğitimini Syracuse Üniversitesi (Syracuse, New York, A.B.D.) Elektrik Mühendisliği bölümünde 2003 yılında tamamladı. Doktora tez araştırması öncesinde Amerikan Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarları için düşük güç tüketen tek-taşlı mikrodalga geniş-bant entegre yükselteci ve yer altına nüfuz edebilen UHF anten tasarım ve üretimini gerçekleştirdi. Doktora tezi araştırma sürecinde NASA Jet Propulsion Laboratuvarları tarafından desteklenen “NASA Gezegenler Arası Robotik Misyonlar için Düşük Güçlü SOI (Silicon-on-Insulator) CMOS Alıcı-Vericisi” başlıklı projede Mars’a gönderilen robot araçların haberleşme birimlerinin minyatürize edilmesine yönelik entegre haberleşme alıcısı tasarımını uzman araştırmacı olarak gerçekleştirdi. Bu projedeki lider çalışmaları ve teknolojik katkılarından dolayı NASA Onur Grubu Başarı Ödülü’ne layık görüldü (2006). Doktora sonrasında 2004-2005 yılları arasında Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde Yrd Doç olarak RF/Analog entegre devre tasarımı konusunda araştırma ve öğretim yaptı. Endüstriyel deneyimini ilk olarak 2005-2006 arası kıdemli tasarımcı olarak çalıştığı Nokia Cep Telefonları Radio Frekans Entegre Devre tasarım grubunda -CDMA haberleşme standardı için CMOS/BiCMOS RF alıcı-verici tasarımı üzerine- edindi. 2006 yılından 2011 yılına kadar Broadcom Corp.’da kıdemli bilim adamı olarak çalıştı. RF geniş-bant grubundaki görev aldığı entegre devre ArGe projeleri arasında endüstrinin ilk çoklu-giriş çoklu-çıkış düşük gürültülü 0.18-µm BiCMOS uydu alıcısı yükselteci ve ilk 65-nm DOCSIS 3.0 entegre alıcısı da yer almaktadır. Endüstrinin ilk 40nm CMOS entegre doğrudan örnekleyen (Analog-Dijital çevirici tabanlı) tam-bant indirmeli anahtarlama modülü çipinin (Broadcom BCM4550 kodlu ürünü)sistem tasarım liderliğini yaptı. 2011-2012 arasında Tübitak Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde danışman olarak çalıştı. Analog ve RF entegre devre tasarımı alanında yayınlanan SCI makaleleri, SCI/IEEE konferans bildirileri ve bir A.B.D. patenti vardır. Eylül 2012’den itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Durdu Hakan Utku, 1992 yılında Kara Harp Okulu işletme lisans, 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans, 2016 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde doktora derecesini almıştır. 2000-2003 yılları arasında Kara Harp Okulu Sistem Yönetim Bilimleri Bölümü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı öğretim elemanı olarak; 2006-2014 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığında proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Dr. Utku, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Ankara/Ayaş doğumludur. Ankara Atatürk Lisesi mezunudur. M.S. ve B.S. derecelerini ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünden almıştır. Ph.D.: State University of New York at Buffalo, SUNY, Makine Mühendisliği, Center for Materials Processing.
Combustion Engineering, Windsor, Connecticutt ve Lawrence Berkeley Laboratories, Berkeley,California’da araştırma/geliştirme mühendisi olarak çalışmıştır.
ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği, Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği ve Kastamonu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Hacettepe Üniversitesi, OSB-1 Sincan Meslek Yüksekokulu müdürlüğü yapmıştır.
Dr. Karataş, 10-Mart-2021 tarihi itibari ile yurt-dışı Science Citation Index (SCI) dergilerde toplam 79 dış-yayın ve toplam 940 yurt-dışı atıf a sahiptir. Bilimsel çalışmalarının “h-index i 18” dür. Yani yayınlarından 18 tanesinde en az 18 yurt-dışı atıf almıştır. “Laser Surface Engineering Processes and Applications”, Woodhead Publishing-2016, Editor: Jonathan Lawrence, isimli kitapta bir bölümün yazarıdır. KPDS İngilizce puanı= 94/100. “United States Patent and Trademark Office” tarafından tescil edilmiş 13 adet patente sahiptir.
Lisans: Tebriz Üniversitesi Makine İmalat Mühendisliği (2001) Yüksek lisans: Tebriz Üniversitesi Makine İmalat Mühendisliği (2004) Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği (2017)
Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü(2002)(Birincilikle) Yüksek lisans: Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü (2004) Doktora: Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü (2008) Doktora sonrası çalışma: Almanya Heidelberg Üniversitesi İş Tecrübesi: Bilkent Üniversitesi (Araştırma Görevlisi) Bilkent Üniversitesi (Öğretim Görevlisi)
Doktor Öğretim Üyesi Adnan Güzel, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Para Banka Anabilim Dalı’ndan Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini almıştır. Özel ve kamu bankalarında yaklaşık 27 yıl Müfettiş, Müdür ve Başkan olarak görev yapmıştır. Para ve sermaye piyasalarında aktif olarak işlem yapmış, yatırım ürünlerinin (hisse senetleri, devlet tahvilleri, hazine bonoları, dövizli tahviller, eurobond, repo, özel sektör borçlanma araçları, banka bonoları, yatırım fonları, vadeli işlemler, altın) alım satımı esaslarını düzenlemiş, koordine etmiş, yönetmiş, yatırım merkezleri ve yatırım fonlarını kurmuş ve yaklaşık 20 yıl fon kurulu başkanlığını yürütmüştür. Kurumsal finansman alanında çalışmış, kurumsal yönetim ve yatırımcı ilişkilerini yürütmüş, sabit getirili kıymetler ile hisse senedi portföyü ve farklı içerikli birçok yatırım fonunun portföy yönetimi görevlerini yürütmüştür. Proje Lideri olarak birçok şirketin halka arzını gerçekleştirmiş, ilk şirket değerleme işlemlerini başlatmış, İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın kuruluş çalışmalarında görev almış, Ürün İhtisas Borsalarının kurulması amacıyla oluşturulan komisyonda yer almıştır. Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesinde kurulun Para ve Sermaye Piyasaları çalışma grubu koordinatörü, Altın Çalışma grubu üyesi ve Konut Kredilerinin menkul kıymetleştirilmesi çalışma grubu başkanlığı yapmış, Türkiye Bankalar Birliği Etik Kurul yedek üyeliğine seçilmiştir. Birçok şirketin kuruluşunda görev almış, ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketini kurmuş, finans ve finans dışı 25 adet Banka iştirak şirketlerinin karlılık ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda yönetilmelerinin sağlanması amacıyla kontrol ve koordinasyon görevini yürütmüştür. Şirket alım, satım ve birleşme işlemleri yapmıştır. Bankadaki aktif görevlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak 4 yılı aşkın bir süre Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Taksim Otelcilik şirketlerinde Genel Müdürlük yapmıştır. Finans ve finans dışı 12 ayrı şirkette 1996 yılından beri çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Yönetim ve Denetin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş, halen Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Yatırımcı Dergisi danışma kurulu ile Finans Derneği üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında bankacılık ve finans alanında birçok eğitime katılmıştır. Sermaye Piyasası ileri düzey, türev ürünler ve kurumsal derecelendirme lisanslarına sahiptir. Beş yılı aşkın bir süre her hafta haftada 2 gün TRT Televizyonunda finansal piyasalar, borsa, Türk ekonomisi ve bankacılık hakkında yorumlarda bulunmuş, TRT ana sayfasında güncel yorumları yayınlanmıştır. Üniversitemizde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Dursun BALKAN, 2006 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu bünyesinde kazandığı burs ile Yüksek Lisansını 2009 yılında, Doktorasını 2016 yılında tamamlamıştır. Ayrıca, 2015 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde ikinci lisans eğitimini almıştır. Meslek hayatına Milli Prodüktivite Merkezi’nde 2007 yılında Verimlilik Uzmanlığı kariyeriyle başlamıştır. 2011 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğünde Sanayi ve Teknoloji Uzmanı olarak görevine devam etmiştir. 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kurum Temsilcisi olmuştur. İşletmelerde verimlilik ölçümü ile ilgili çeşitli düzeylerde araştırma, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde bulunmuş, uluslararası kuruluşlarda uzmanlık alanı ile ilgili birçok toplantı, eğitim ve çalıştaya katılmıştır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Başak Gever, 2008 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden onur derecesiyle mezun olmuştur. Lisans döneminde Erasmus burslu olarak Eszterhazy Karoly Üniversitesi (Macaristan), Enformatik Bölümü’nden ders almıştır. Daha sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde burslu olarak yüksek lisans ve doktora programlarını, sırasıyla 2011 ve 2017 yıllarında tamamlamıştır. Doktora sırasında ise TÜBİTAK burslusu olarak Edinburgh Üniversitesi (The School of Mathematics)’nde araştırmacı olarak bulunmuştur. Savunma Teknolojileri Mühendisliği’nde Uzman Yapay Zeka Mühendisi olarak çalıştıktan sonra, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlamış ve halen burada çalışmaya devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Ceylan Yalçın 1989 yılında Ankara’da doğmuştur. 2010 yılında Gazi Üniversitesi Matematik Bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. Aynı yıl TÜBİTAK yurt dışı lisansüstü ve yurt içi lisansüstü burs programlarını kazanmıştır. Yüksek lisans ve doktorasını burslu olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde sırasıyla 2012 ve 2017 yıllarında tamamlamıştır. 2010-2014 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde farklı dersler için asistanlık görevlerini üstlenmiştir. Eylül 2019’dan beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve 1 çocuk annesidir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Fatih Kasımoğlu, lisans eğitimini 1997 yılında Kara Harp Okulu Sistem Mühendisliği Bölümü`nde tamamlamıştır. Yöneylem Araştırması alanındaki yüksek lisansını 2004 yılında Naval Post Graduate School/California/ABD`de burslu olarak yapmıştır. 2015 yılında Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstütüsü`nde Yöneylem Araştırması doktora progamını tamamlamış, doktora tezi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. TSK bünyesinde çeşitli proje ve analiz çalışmaları yürüten Dr. Kasımoğlu, 2013-2016 yıllları arasında NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Italya`da insangücü analisti olarak görev yapmıştır. Kara Harp Okulu`nda öğretim elemanlığı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi`nde misafir öğretim elemanlığı, Doğuş Üniversitesinde öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Dr. Kasımoğlu 2020 yılından itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü`nde Dr.Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Selami BAYEĞ, 2008 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Matematik (İngilizce) Bölümü’nden onur derecesiyle mezun olmuştur. 2009 yılında Erasmus Mundus bursunu almaya hak kazanarak EURHEO (European Masters of Engineering Rheology) bütünleşik yüksek lisans programına kabul almıştır. Bu program kapsamında 2009 yılında Katolik Louvain Üniversitesi (Belçika) Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden, 2010 yılında Minho (Portekiz) Üniversitesi Polimer Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden ve 2011 yılında Ljubljana Üniversitesi (Slovenya) Makine Mühendisliği Bölümü’nden zorunlu alan derslerini başarıyla tamamladıktan sonra, tez çalışmasını tamamlayarak her bir bölümden yüksek lisans derecesi almaya hak kazanmıştır. 2012 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Matematik Bölümü’nde doktora programına kabul almıştır. 2018 yılında Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’nda doktora derecesini almıştır. 2012-2018 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde farklı dersler için asistanlık görevlerini üstlenmiştir. 2018-2020 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik Bölümü’nde Dr. Öğretim Görevlisi olarak çeşitli dersler vermiştir. 2020’den beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Hakan Ezgi Kızılöz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Matematik Bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından aynı üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2010 yılında yüksek lisans ve 2016 yılında doktora derecelerini aldı. Lisansüstü eğitimi boyunca TOBB ETÜ ve TED Üniversitesinde farklı derslere asistanlıklar yaptı. Ayrıca doktora eğitimi sürecinde mühendislik ve iktisat bölümleri öğrencilerine programlamaya giriş dersleri verdi. Dr. Hakan Ezgi Kızılöz’ün araştırma alanları kullanışlı güvenlik ve makine öğrenmesidir. Kablosuz algılayıcı ağlar ve kullanışlı güvenlik konularında yayınları vardır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Tekin lisans derecesini KSÜ Fizik Bölümünde, doktora derecesini ODTÜ Fizik Bölümünde sırasıyla 2002 ve 2010 yıllarında tamamlamıştır. Doktorası sırasında, Kalifornia Üniversitesi Davis Kampüsü Kimya Mühendisliği ve Malzeme Bilimi Bölümünde, bir sene, tez çalışmalarının bir kısmını yürütmek üzere bulunmuştur. 2002-2010 yılları arasında ODTÜ Fizik Bölümünde araştırma görevlisi, 2011-2016 yılları arasında THKÜ Pilotaj Bölümünde yardımcı doçent, 2016-2017 yılları arasında Bilkent Üniversitesi UNAM’da doktora sonrası araştırmacı ve misafir araştırmacı olarak görev yapmıştır. Ekim 2017’de YÖK’ten doçentlik ünvanını almıştır. Ocak 2018’den beri THKÜ öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Hasan Aksoy 1998 yılından itibaren Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında Lisans derecesine sahiptir. Yüksek lisans ve doktora derecelerini 2003 ve 2007 yıllarında Paul Sabatier Üniversitesi (Toulouse, FRANSA) GEET Doktora Okulundan (Elektrik, Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği) Devre tasarımı, Mikro-elektronik ve Mikro-sistemler alanında almıştır. Doktora Tezi çalışmasını LAAS-CNRS’de (Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi – Sistem Analiz ve Mimarlık Laboratuvarı) gerçekleştirdi.
Hasan Aksoy, 2008 yılından itibaren Yardımcı Doçent olarak farklı üniversitelerde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde çalıştı. Nisan 2014’ten itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Mahariq, 2003 yılında Palastine Polytechnic Üniversitesi’nden Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun oldu. Aynı üniversite ve bölümde 2003-2005 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yüksek lisans eğitimini Elektrik Makineleri Tasarımı alanında, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Mahariq, biri Hesaplamalı Elektromanyetik alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde, diğeri ise Fotonik alanında Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde TOBB Üniversitesi’nde olmak üzere iki doktora eğitimi almıştır. Mahariq, doktora çalışmalarını beş yıl süresince TÜBİTAK burs desteği ile devam ettirmiştir. 2007-2011 yılları arasında çeşitli makine tasarımlarını sonlu öğe methodu kullanarak gerçekleştirmiştir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak 2014 yılından beri hizmet vermektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Shadi Alshehabi Halep Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Matematik/Bilgisayar Bilimleri Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora derecelerini bilgisayar bilimleri alanında Henry Poincaré Üniversitesi’nden sırası ile 2002 ve 2006 yıllarında aldı. 2006 ve 2013 yılları arasında Halep Üniversitesi ve Al-Mamoun Özel Ünversitesinde 7 yıl boyunca Yardımcı doçentlik görevini yaptı. Çalıştığı süre boyunca bilgisayar mühendisliği, sistem mühendisliği, uygulamalı matematik ve istatistik gibi birçok akademik alanda faaliyetler göstermiştir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Tuğba Akman Yıldız, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 2011 yılında ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü (UME) Bilimsel Hesaplama Tezli Yüksek Lisans programını, 2015 yılında ODTÜ UME Bilimsel Hesaplama Doktora Programında Local Improvements to Reduced-Order Approximations of PDE-Constrained Optimization Problems başlıklı doktora tezini tamamladı. 2009-2015 yılları arasında ODTÜ Matematik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Doktora tezi ile, 2014-2015 Akademik Yılı ODTÜ Parlar Vakfı Yılın Tezi Ödülü’ne layık görüldü. Mayıs 2016-Eylül 2020 tarihleri arasında THKÜ İşletme Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yaptı. 10 Eylül 2020’den itibaren THKÜ Mühendislik Fakültesi’nde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Özgür Kelekçi 2002 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden lisans, 2005 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Elektronik Mühendisliği yüksek lisans, 2011 yılında ise Gazi Üniversitesi Fizik Bölümünden doktora derecesini aldı. Doktora sırasında çeşitli TÜBİTAK projeleri kapsamında Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nde tam zamanlı araştırmacı olarak çalıştı. Doktora sonrasında grafen malzemesinin fiziksel özellikleri üzerinde araştırmalar yapmak üzere Güney Kore Devleti’nin sağladığı bursla Sejong Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Yrd. Doç. olarak görev yaptı. ODTÜ Fizik bölümü matematiksel fizik anabilim dalında ve İTÜ Matematik bölümünde doktora sonrası araştırmacı olarak araştırmalarına devam etti. Farklı bilim alanlarında yayınlanmış 14 adet SCI makalesi , ulusal ve uluslararası konferanslarda birçok sözlü sunumları bulunmaktadır. Yakın zamanlı araştırmaları süpersimetrik kütleçekim kuramlarındaki dualiteler ve geometrik yapılar üzerinde devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Esra Karaoğlu, Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü’nden 2009 yılında ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2013 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Matematik Bölümü’nden 2009 yılında yüksek lisans ve 2016 yılında doktora derecelerini almıştır. Lisansüstü eğitimi boyunca TOBB ETÜ’de farklı derslere asistanlıklar yapmıştır. 2014 ve 2015 yılları arasında bir yıl süre ile TÜBİTAK’tan burs alarak University of Pittsburgh, Pennsylvania’da ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Eylül 2017’den beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Olpak lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2008, 2010 ve 2016 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden almıştır. Yüksek lisans tez çalışmasını Prof. Dr. Bayram Tekin’in danışmanlığında geometrik kısıt uygulanan sistemlerin kuantizasyonu üzerine yapmıştır. Doktora tez çalışmasını ise Prof. Dr. Altuğ Özpineci’nin danışmanlığında pozitif pariteli aksiyel-vektör ağır kuarkonyumların skaler ve vektör mezonlara çiftlenimlerinin KRD toplam kuralları çerçevesinde incelenmesi üzerine yapmıştır. Yüksek enerji fiziği kuram ve fenomenolojisi üzerine çalışmalarına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Matin GHAZIANI, Iran Khajeh Nasir Toosi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden 2006 senesinde mezun oldu. 2004-2008 seneleri arasında Pars Robotics Group bünyesinde makina mühendisi olarak çalıştı. Çeşitli RoboCup yarışmalarına katıldı ve RoboCup Kurtarma Robotu Ligi’nde (Robocup Rescue Robot League) birçok ödül kazanandı (Atlanta’daki ROBOCUP 2007, Kurtarma robotu liginde Otonom Teknik Mücadelede Üçüncülük Ödülü, Hannover’de ROBOCUP-Almanya Açık yarışma 2007, Kurtarma robotu liginde İkincilik Ödülü, Hannover’de ROBOCUP-Almanya Açık yarışma 2007, Kurtarma robotu liginde Sınıfının En İyi Hareketlilik Ödülünü, Tahran’daki NURC 2006 ROBOCUP Kurtarma robotu liginde Birincilik Ödülü). 2013 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Kendisi şu an Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde doktora öğrencisidir. Aralık 2013’ten beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
2017 senesinden beri birçok ödül ve hibe kazandı. Bu ödüller ve hibeler kendiside kurucular arasında olan Tulpar ArGe takımı ile elde etmiştir. Bu ödüller, Yeni Fikirler Yeni İşler-2017 Elginkan Vakfı Büyük Ödülü, Tech Ankara Proje Pazarı-2017 Ödülü, Roboik-2019 Ödülü, Tübitak-1512 Bireysel Girişimcilik Desteği, Tübitak-1507 Kobi ArGe Desteği ve Kosgeb ArGe ve İnovasyon desteği gibi ulusal başarılar elde etmiştir. Ayrıca, 2018 yılında BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında Cambridge’de düzenlenen uluslararası ISDB-Transformers-2018 yarışmasında, projeleri 4300 proje arasında seçilen ve desteklenen başarılı projeler arasında yer almıştır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Abdellatif BABA. 2003 yılında Paul SABATIER Üniversitesi (Toulouse III), Analiz ve Sistem Mimarisi Laboratuvarı’nda (LAAS-CNRS) Otomatik Sistemler dalında yüksek lisansını (M. Sc.), 2007 yılında yine aynı üniversitede Robotik ve Yapay Zeka bölümünde doktorasını tamamladı. Sonraki beş yıl içinde çeşitli devlet ve özel üniversitelerde yardımcı doçent olarak çalıştı. Ekim (2013) ‘den beri akademik hayatına Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Habib GhanbarpourAsl Batı Azerbeycanda doğdu. Lisans derecesini ve Yüksek Lisans derecesini Amirkabir Teknoloji Üniversitesinde tamamlamıştır. Doktorasını, Sharif University of Technology Uzay Mühendisliği Uçuş Dinamiği ve kontrolünde birinci olarak 2007 yılında tamamlamıştır . 1997-1999 yılları arasında uzay araştırma merkezi; 1999-2011 yıları arasında da havacılık ve uzay organizasyonunda görev almıştır. Ayrıca, Tarrah Gostare ATA firmasının kurucusu ve yöneticisi olmakla beraber 2006-2013 yılları arasında 15 projenin tasarımını ve yürütücülüğünü yapmıştır. 2013-2016 yılları arasında Sharif Teknoloji Üniversitesinde yardımcı doçent doktor olarak görev yapmıştır. 2016 Şubat döneminden itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent doktor olarak çalışmaktadır. Havacılık ve uzay kuruluşları tarafından en iyi mühendis olarak onurlandırıldı, makaleleri ulusal havacılık konferanslarında iki kere en iyi makale seçildi.
Ana uzmanlık alanı; genel olarak Kılavuzluk, Kontrol, Navigasyon olsa da özellikle uzay ve havacılık sistemlerinde Robotik, Yapay görme, Mekatronik, İnsansız Taşıtlar da ilgi alanlarındandır.
Farklı üniversitelerde Robotik, Doğrusal olmayan kontrol, Tahmin Teorisi, Sistem Tanımlamalı Uçuş Kontrolü, Uçuş Mekaniği, Durum ve Yörünge Tespiti, Uydu Tasarımı, Ataletsel Seyrüsefer Sistemi, Bütünleşik Navigasyon, Jiroskopik Sistemler, Eylemsizlik Sensörleri, Uçak ve Uzay Aracı Enstrümanları, Dengeli Platform Navigasyon, İleri gelişmiş Kılavuzluk, Tatbiki Uzaktan Algılama, İleri Matematik, Dinamik, Yörünge Mekaniği, Mühendislik için İstatistik ve Olasılık, Application of Nonlinear Filters in Target Tracking konularını işlemiştir.
Dr. Masoud LATIFINAVID lisans derecesini Makina Mühendisliği Bölümünden 2007 senesinde aldı ve akademik eğitimini Mekatronik Mühendisliği dalında devam ederek Yüksek Lisans derecesini 2009 yılında İran’ın Sharif Teknik Üniversitesinden aldı. Tübitak-Bideb Doktora Öğrencileri bursunu kazanarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde Doktora derecesini aldı. Ocak 2014‘ten beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 2018 Ağustos’tan beri Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Akademik çalışmaları yanı sıra girişimcilik konusunda da değerli tecrübelere sahip ve ArGe ekibi ile birlikte sunduğu projeler Yeni Fikirler Yeni İşler-2017 Elginkan Vakfı Büyük Ödülü, Tech Ankara Proje Pazarı-2017 Ödülü, Roboik-2019 Ödülü, Tübitak-1512 Bireysel Girişimcilik Desteği ve Tübitak-1507 Kobi ArGe Desteği gibi ulusal başarılar elde etmiştir. Ayrıca, 2018 yılında BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında Cambridge’de düzenlenen uluslararası ISDB-Transformers-2018 yarışmasında, projeleri 4300 proje arasında seçilen ve desteklenen başarılı projeler arasında yer almıştır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Gazi Üniversitesi – Otomotiv Eğitimi (2008)
Yüksek lisans: Uludağ Üniversitesi-Torino Politeknik Üniversitesi Makine Mühendisliği (2011)
Doktora: THK Üniversitesi Makine-Uçak Mühendisliği (2019)
İş Tecrübesi:
- Bursa Bosch Rexroth A.Ş. ‘de Yalın Üretim Sistemleri Birimi - Türk Silahlı Kuvvetleri (Öğretim Görevlisi) - Bursa Rollmech Automotive A.Ş. Ar-Ge Bölümü
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği (2005) Yüksek lisans: Münih Teknik Üniversitesi (2007) Doktora: Loughborough Üniversitesi (2012) Misafir Araştırmacı: -İsviçre Federal Malzeme Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı -Finlandiya Tampere Bilim ve Teknoloji Üniversitesi -Almanya Braunschweig Teknik Üniversitesi İş Tecrübesi: -ISKO Engineers AG (Almanya)-Simülasyon Mühendisi
Lisans: Tebriz Azad Üniversitesi Makine Mühendisliği (2010) Yüksek lisans: Gazi Üniversitesi İmalat Mühendisliği (2013) Doktora: Gazi Üniversitesi İmalat Mühendisliği (2018)
Doktora Esnasındaki Çalışmalar: -Perugia University’sinin Makine Mühendisliği Bölümü (İtalya) -Brandenburg University of Technology ile Rolls-Royce firmasının ortak yürüttüğü Jet Motorları Tasarımı projesi
Lisans: Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği (2011) Yüksek Lisans: Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği (2014) Doktora: Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği (2020)
Doç.Dr. Suat BEGEÇ 1979 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1983 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirmiştir. Ayrıca 2007 yılında Anadolu Üniversitesi’nin İşletme Bölümünden Lisans, 2016 yılında Adalet Meslek Yüksek Okulundan Ön Lisans derecesi ile mezun olmuştur. 1997 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (GYTE) İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans, 2004 yılında Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında Doktora yapmıştır. 2015 yılında Strateji ve Yönetim Alanında Doçent Doktor olmuştur. ABD Piyade Subay Tekâmül Kursunu (Ft Benning) Commandant List derecesi ile bitirmiştir. Uludağ, Aksaray, Çağ, Toros ve Turiba/Letonya Üniversitelerinde dersler vermiştir. Centre of Excellence Defence Against Terrorism (CoE-DAT) Merkezinde Öğretim Başkanlığı ile ATASE SAREM Stratejik Araştırma Kurul Başkanlığı görevlerini yapmıştır. Aralık 2016 tarihinden beri THK Üniversitesi İşletme Fakültesinde Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Celal Bayar Üniversitesi İ.İ.B.F., İşletme, 2004 Yüksek Lisans: Celal Bayar Üniversitesi, Yönetim ve Organizasyon, 2007 Doktora: Celal Bayar Üniversitesi, İşletme, 2015
Kısa Özgeçmiş
Arş. Gör. Gürkan Güven GÜNER Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2015 yılında lisans derecesiyle mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı’nda “A Multicriteria Preventive Maintenance Approach and its Application in the After-Sales Service of a Truck and Bus Company” başlıklı tez çalışması ile tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı’nda doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Mithat Kutay CAN 2018 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Makine mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Master programını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Mühendislik Bilimleri bölümünde devam ettirmektedir. Üniversitemizde çalışmaya başlamadan önce Burkut Teknoloji A.Ş. firmasında makine mühendisi olarak çalışmaktaydı.
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümünde lisans, ODTÜ Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemlerinde master derecesini almış ve Atılım Üniversitesi Mühendislik Sistemlerinin Modellenmesi ve Tasarımı Doktora Programını tamamlamıştır. Kamuda elektronik ihale, IT denetimi, Bulut Bilişim ve birlikte çalışabilirlik konularında, yurt içi ve yurt dışında çeşitli konferanslara katılmış, bildirileri yayınlanmış, uluslararası kitaplarda makaleleri yer almıştır. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe 15 yıllık deneyime sahip olup, ülke çapındaki tüm vergi dairelerinde uygulanan e-Teftiş projesinin teknik koordinatörlüğünü yapmıştır.
Kısa Özgeçmiş
A.Ömer Toprak 1992 yılında ODTÜ İstatistik bölümünde lisansını, 1996 yılında aynı bölümde yüksek lisansını tamamlamıştır. Uzun yıllar kamuda değişik kurum ve kademelerde çalışmış, Türkiye İstatistik Kurumu ve ÖSYM de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 2019 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İngilizce İktisat anabilim dalında doktorasını tamamlamış olan Dr.Toprak 2020 Ekim ayından itibaren THKÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Kısa Özgeçmiş
Doç. Dr. Erman ÇAKIT, lisans eğitimini 2006 yılında Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans eğitimini 2008 yılında Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde, doktora eğitimini ise 2013 yılında MEB bursu kapsamında University of Central Florida/ABD’de Endüstri Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Doç Dr. Erman ÇAKIT, halen Gazi Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümünde çalışmakta olup, 2020 bahar döneminden itibaren üniversitemizin Endüstri Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı ders vermektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Cemal BALIKÇI 1979 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına katılmıştır. Gazi üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümünden 1987 yılında mezun olmuştur. Yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerini tamamlamış ve sırasıyla; 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı Akıncı/Ankara, 6’ıncı Ana Jet Üs Komutanlığı /Bandırma ve 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı/Merzifon Hava Üslerinin F-16 modernizasyon faaliyetlerini yürütmüş ve Hava Kuvvetleri Uçak Bakım sahasının çeşitli komuta kademelerinde görev yapmıştır. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde, Endüstri Mühendisliği dalında yüksek lisansını tamamlamış ve NATO Plan Şube Müdürü olarak Bağdat / IRAK’ta görev yapmıştır. 2009 yılında Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yapmıştır. 2010 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitülerinde Yöneylem Araştırması alanında doktora programını 2015 yılında tamamlamıştır. 30 Ağustos 2016 tarihinde Generalliğe terfi etmiştir. Hava Kuvvetleri Komutanlığında yürüttüğü görevleri esnasında Lojistik yönetim, Uçak Bakım sistem yönetimi,Risk yönetimi, Proje yönetimi ve stratejik planlama sahalarında kırk (40) yıl görev yapmıştır. 30 Ağustos 2019 tarihinde emekli olmuştur.(E)Tuğgeneral Cemal BALIKÇI, evlidir ve üç çocuk babasıdır. İyi seviyede İngilizce bilmektedir.
Kısa Özgeçmiş
2011 yılında Fatih Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun olan Ali Uğur Sazaklıoğlu, Yüksek Lisans derecesini 2013 yılında yine bu üniversitedeki Matematik Anabilim Dalında bazı doğrusal ters problemlerin kararlılığı ve bu problemlerin sayısal çözümleri üzerine araştırmalar yaparak almıştır. Doktora derecesini, 2018 yılında İstanbul Üniversitesi'ndeki Matematik Anabilim Dalında bazı doğrusal olmayan ters problemlerin çözümlerinin varlık ve tekliği ile bu problemlerin sayısal çözümleri üzerine araştırmalar yaparak almıştır. 2015 yılının Eylül ayında Bölümümüze Öğretim Görevlisi olarak katılmış olup 2019 yılının Şubat ayından beri görevine Doktor Öğretim Üyesi olarak devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Lisans derecesini Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü’nden 2017 yılında almış olup mezuniyetinin ardından ODTÜ, Fizik Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. Aralık 2017’den itibaren mezun olduğu üniversite ve bölümde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatını sürdürmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Çetin Şentürk, 2000 yılında Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yükses Lisans ve Doktora derecelerini, sırasıyla 2003 ve 2010 yıllarında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden aldı. Lisansüstü çalışmalarını tamamladıktan sonra, akademik kariyerini, İstanbul’da Feza Gürsey Enstitüsü ve Boğaziçi Üniversitesi’nde, yaklaşık iki yıl kadar doktora sonrası araştırmalarda bulunarak sürdürdü. 2012-2013 ve 2013-2014 akademik yıllarında Yeditepe Üniversitesi Fizik Bölümü’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak ders verdi. Daha sonra, bir yıl süreyle Amerika’da University of Massachusetts Amherst Fizik Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarda bulundu. Son olarak, 2017 Ocak ayında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne katılmadan önce, bir buçuk yıl kadar Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’nde doktora sonrası araştırmacı ve aynı zamanda da yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yaptı.
Doktora: ODTÜ Fizik Bölümü, 2010 Yüksek Lisans: ODTÜ Fizik Bölümü, 2003 Lisans: Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği, 2000
Kısa Özgeçmiş
1986-1994 yılları arasında petrol şirketlerinde gaz türbinlerinin bakım ve işletmesi konusunda makine mühendisi olarak çalışmıştır. 1996 yılında University of Strathclyde’dan termodinamik ve akışkanlar mekaniği alanında yüksek lisans diploması almış olup, 5 yıl kadar petrol şirketinde proje mühendisi olarak görev almıştır. 2000-2015 yılları arasında Benghazi University, Department of Mechanical Engineering’de öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bu arada Almanya’da 2007-2010 yılları arasında doktora çalışmalarını sürdürmüştür. 2013-2015 yılları arasında aynı bölümde bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 2015 yılında THK Üniversitesine katılmıştır. İlgi alanları, deneysel ve hesaplamalı ısı transferi, CFD, aerodinamik, kompleks kanat/gövde konfigürasyonlarının yüksek kaldırma akışları konusunda 3D RANS sayısal simulasyonları, yenilenebilir enerji, içten yanmalı motorlar ve gaz türbinleridir.
Doktora: University of Duisburg-Essen, Germany, Department of Mechanical and Process Engineering, 2010
Yüksek Lisans: University of Strathclyde, Glasgow, Scotland, U.K. , Mechanical Engineering Department, 1996
Lisans: Bright Star University of Technology Brega, Libya, Mechanical Engineering Department, 1986
Kısa Özgeçmiş
Dr. Reza Aghazadeh Batı Azerbeycanın Urmiye şehrinde (İran) doğdu. Lisans derecesini İran University of Science and Technology Makine Mühendisliği Bölümünden Şubat 2008’de, yüksek lisans ve doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden, sırasıyla Eylül 2013 ve Eylül 2017’de almıştır. Yüksek lisans ve doktora araştırma konusu fonksiyonel derecelendirilmiş mikrokirişler ve mikroplakların modellemesi üzerinedir. 2008 yılında lisans tezi İran’daki İSME (İranian Society of Mechanical Engineers) tarafından yılın en iyi tezi seçilmiştir. Değişik araştırma projelerinde yapısal analiz, hesaplamalı mekanik, titreşim, kontrol sistemleri ve veri toplama sistemleri gibi farklı uzmanlık alanları üzerine görevler almıştır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde, 2015-2017 yılları arasında, Uçak Mühendisliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev almıştır ve 22 Aralık 2017 tarihinden Şubat 2021’e kadar, Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent doktor olarak görev almıştır. Şubat 2021’den beri Uçak mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görevine devam etmektedir.
Doktora: ODTÜ Makine Mühendisliği , 2017 Yüksek Lisans: ODTÜ Makine Mühendisliği, 2013 Lisans: İran University of Science and Technology Makine Mühendisliği, 2008
Kısa Özgeçmiş
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden 2018 yılında lisans derecesiyle mezun olmuştur. Yüksek lisans çalışmalarına İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği’nde devam etmektedir. Şubat 2019’dan beri üniversitemiz Uçak Mühendisliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev almaktadır.
Yüksek Lisans: İTÜ – Uçak ve Uzay Mühendisliği (Devam ediyor) Lisans: Türk Hava Kurumu Üniversitesi – Uçak Mühendisliği, 2018
Kısa Özgeçmiş
Lisans derecesini Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uzay Mühendisliği bölümünden Yüksek Şeref Öğrencisi olarak Haziran 2018’de almıştır. Şubat 2019’dan itibaren mezun olduğu üniversitede Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatını sürdürmektedir.
Yüksek Lisans : Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Havacılık ve Uzay Mühendisliği (Devam ediyor) Lisans : Türk Hava Kurumu Üniversitesi – Uzay Mühendisliği, 2018
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Lisans eğitimini Türk Hava Kurumu Üniversitesi Lojistik Yönetimi ve Havacılık Yönetimi bölümlerinde tamamlamış olan Simay Göksu KORKMAZ, Ocak 2020’de Lojistik Yönetimi Bölümüne araştırma görevlisi olarak atanmıştır. Korkmaz şu anda, Hacettepe Üniversitesi Üretim ve İşlemler Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programında yüksek lisansına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
1986 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans derecesini Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği Bölümü’nden (2008), Yüksek Lisans derecesini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD Muhasebe – Finansman Bilim Dalı’ndan 2016 yılında almıştır. 2014-2016 yılları arasında Gazi Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Doktora Programlarında ders almıştır. Ağustos 2012 itibariyle Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Şu an Eskişehir Anadolu Üniversitesi Muhasebe Anabilim Dalında doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Lisans öğretimini Erciyes Üniversitesi Matemetik bölümünde tamamladı. Yüksek lisans çalışmalarına ODTÜ Finansal Matemetik Bölümünde başladı. Aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi Cebir ve Sayılar Teorisi alanında yüksek lisans öğretimini tamamladı. Bilkent Üniversitesi Matematik Bölümünde başarı bursu ile Sayılar Teorisi alanında doktora öğretimine başladı. Bu süreçte Bilkent Üniversitesinde bursiyer asistan olarak çalışmalarına devam etti. 2015 yılından itibaren Üniversitemiz İşletme Fakültesinde Matematik derslerini yürütmektedir. Ayrıca Tübitak projelerinde yer alarak Konut Fiyat Endeksi üzerine çalışmalar yaptı. Özel ilgi alanı olan İslam iktisatı konusunda İstanbul Sebahattin Zaim Üniverstesinde doktora çalışmalarına devam etmekte ve matematiksel iktisat alanında çalışmalar yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’ne 2013 yılında tam burslu olarak girmeye hak kazanmıştır. Lisans eğitimine altı ay süre ile University of Zilina’da Faculty of Operation and Economics of Transportation and Communications(PEDAS)/Department of Economics’te devam etmiştir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden bölüm derecesi ile yüksek şeref öğrencisi olarak 2018 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini 2020 yılında Gazi Üniversitesi (AHBVÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Pazarlama Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Havacılık Yönetimi doktora programına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
2015 Mart ayında, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Dr. Aktan, ilkokul eğitimini Londra, İngiltere, ortaokul eğitimini Ankara, Türkiye ve lise eğitimini ise Sidney, Avustralya’da almıştır. Lisans derecesini Avustralya Sydney’de bulunan University of New South Wales’de Finans ve İş Hukuku alanlarında yapmış olup, Yüksek Lisans eğitimini ise 2012 yılında, Avustralya’da, University of Technology, Sydney’de “Master of Business Administration (MBA) programında tamamlamıştır. 2013 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Doktora derecesini Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Avustralya’da bulunduğu sürede 9 yılın üzerinde çeşitli sektörlerde yönetici pozisyonlarında bulunmuştur. Finans Derneği’nde de Denetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Tuğba Yaşin Lisans derecesini Gywenedd Mercy College, ABD, İşletme Bölümünden (2004), Yüksek Lisans derecesini University of Houston, ABD, İşletme Bölümünden ve Doktora derecesini Başkent Üniversitesi İşletme Anabilim Dalından (2016) almıştır. 2006-2014 yılları arasında çeşitli finans kuruluşlarında mali kontrolör ve finansal danışman olarak çalışmıştır. Aralık 2016’dan itibaren THK Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans Eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde 2014 yılında tamamlayan Hazar Emeksiz aynı yıl Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme bölümünde Araştırma Görevlisi olarak işe başlamıştır. Üniversite yıllarında Sermaye Piyasası Kurulu, Dış İşleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi gibi kurumlarda çeşitli eğitim seminerlerine katılmış ve staj yapmış olan Hazar Emeksiz ileri derecede İngilizce bilmektedir. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik bölümünde yüksek lisansına devame etmektedir. Halen Türk Hava Kurumu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Meriç Gökdalay Lisans öğrenimini 1986 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünde, Yüksek Lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümünün Ulaştırma Anabilim dalında, Doktora eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümünün Ulaştırma Anabilim dalında tamamlamıştır. 1986- 2012 yılları arasında Temelsu Ltd. Şti, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( DHMİ)’de, Aralık 2015 yılından itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. IATA ( The International Air Transport Association) ve ACI ( Airport Council International ) kuruluşlarından çeşitli sertifikalara sahip olan Dr. Meriç Gökdalay’ın çalışma konuları Hava Ulaştırması olup, ilgi alanları Havalimanları (Planlama, Tasarım, Kapasite ve Yönetimi), Havayolları ( Yönetim, Planlama ve Optimizasyon) konularıdır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimini “marka kişiliği” konulu teziyle İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Pazarlama Bölümü’nde tamamlamıştır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde işletme doktorası eğitimine devam etmektedir. İlgilendiği başlıca konular; “pazarlama yönetimi, marka yönetimi, satış yönetimi, stratejik yönetim”dir.
Kısa Özgeçmiş
Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Dr. Araştırma Görevlisi olarak görevini sürdürmekte olan Elif Tuğba Şahin, Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde almıştır. Yüksek Lisans eğitimini İşletme Yönetimi Bölümü’nde pazarlama alanında yazdığı tez ile ve doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır.
Kısa Özgeçmiş
Lise öğrenimini bölüm birinciliği derecesiyle bitiren Mert AKINET, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünü 2012 yılında tam burslu olarak kazanmıştır. Lisans eğitiminden de Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi İkinciliği derecesi ile başarıyla mezun olan Mert AKINET, Kasım 2017’de Havacılık Yönetimi bölümüne araştırma görevlisi olarak atanmıştır. AKINET ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümü lisans programını ikinci üniversite programı kapsamında başarıyla tamamlamıştır. Mert AKINET yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı Pazarlama Bilim Dalı’nda tamamlamış olup doktora eğitimine Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünde devam etmektedir. Mert AKINET, havacılık alanında Havacılık Güvenliği, Emniyet Yönetim Sistemi (SMS) gibi SHGM onaylı sertifikalara ve Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001:2015), Dijital Pazarlama (Google) gibi alana özgü sertifikalara sahiptir. AKINET ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Lisans eğitimini Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümü bölüm birinciliği ile tamamlamış olan Hasan Buğra IŞILAR, lisans eğitimine yarım dönem süreyle Kazimieras Simonavičius University, Department of Business Administration’da devam etmiştir. Lisans eğitiminin belli bir süresinde Skyline Transportation and Trade Inc.’de Ekip Planlama ve Uçuş İşletme Uzmanlığı yapmıştır. İleri düzeyde İngilizce bilen Hasan Buğra IŞILAR Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık Yönetimi bilim dalında yüksek lisans yapmakta olup, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görevini devam ettirmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Lisans: 2005 Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme (İngilizce)
Y. Lisans:Tez Başlığı:2012 Hacettepe Üniversitesi, Pazarlama Müşteri Yaşam Boyu Değerinin Hesaplanmasına İlişkin Bir Yaklaşım – Havayolları Örneği
Doktora: Tez Başlığı: 2012 Hacettepe Üniversitesi, İşletme Kendini Gerçekleştirme Düzeyi ile Fiyat-Kalite Algısı Arasındaki İlişkiye Dair Bir Model
Kısa Özgeçmiş
Lisans: 2012-2017, Havacılık Yönetimi(İngilizce), Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Lisans: 2015-2018, Lojistik Yönetimi (Çift Anadal), Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Y. Lisans: 2017- 2020 , Sayısal Yöntemler- İşletme ABD, Anadolu Üniversitesi
Doktora: 2020-, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Kısa Özgeçmiş
Lisans.: Selçuk Üniversitesi – Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
Kısa Özgeçmiş
Pilot Öğretim Görevlisi Osman KOÇ, 1981 Ağrı doğumlu olup ilkokulu Aydın, ortaokulu Denizli’de tamamlamayı müteakip 1998 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi ve 2002 yılında Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2002-2004 yılları arası İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs K.lığı, 2004-2008 yılları arasında Kayseri 12’nci Hv.Ulş.Ana Üs K.lığında görev yapmıştır. 2008-2010 yılları arasında A.B.D. Kaliforniya Naval Post-Graduate School’da yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2010-2016 yılları arasında Ankara Hv.K.K.lığı Karargahı’nda proje subaylığı ve 2016-2020 yılları arasında ise Kayseri 12’nci Hv.Ulş.Ana Üs K.lığında Meydan Harekat Tabur K.lığı görevlerini icra etmiştir. 14 Ekim 2020 tarihi itibariyle Binbaşı rütbesi ile Hv.K.K.lığından emekli olarak ayrılan Pilot Öğretim Görevlisi Osman KOÇ evli ve iki çocuk babasıdır.
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
ÖnLisans.: Gaziosmapaşa üniversitesi Tokat Turzim Otel İşletmeciliği
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Gazi Üniversitesi / Maliye (2011) Yüksek Lisans: THK Üniversitesi / İşletme (2018) Doktora: Anadolu Üniversitesi / Maliye (devam)
Lisans: İstanbul Üniversitesi, Ulaştırma ve Lojistik, 2013 Yüksek Lisans: Katip Çelebi Üniversitesi, İşletme, 2018 Doktora: Ege Üniversitesi, Pazarlama (Devam Ediyor)
Kısa Özgeçmiş
Lisans: İstanbul Üniversitesi, Sosyoloji, 1994
Lisans: Anadolu Üniversitesi, Havacılık Yönetimi, 2021
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Fırat Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği, 2014
Lisans: Anadolu Üniversitesi, Havacılık Yönetimi, (Devam Ediyor) Yüksek Lisans: Fırat Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği, 2017
Yüksek Lisans: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İş Saglığı ve Güvenliği, 2021
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Fırat Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği, 2013 Yüksek Lisans: Fırat Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği, 2017
Doktora: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği (Devam Ediyor)
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Fırat Üniversitesi, Makine Mühendisliği, 2015 Yüksek Lisans: Fırat Üniversitesi, Makine Mühendisliği, 2018
Kısa Özgeçmiş
Lisans: İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, 2012 Yüksek Lisans: Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Havacılık İşletmeciliği, 2015 Doktora: Ankara Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler (Devam Ediyor)
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık, 2007 Yüksek Lisans: Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Dilbilim, 2015
Doktora: Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Dilbilim (Devam Ediyor)
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İngilizce Öğretmenliği, 2013 Yüksek Lisans: Bahçeşehir Üniversitesi, İngiliz Dili Eğitimi, 2018 Doktora: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi (Devam Ediyor)
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, 2016
Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, 2019
Doktora: Ege Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (Devam Ediyor)
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Makine Mühendisliği, 2015
Yüksek Lisans: Çankaya Üniversitesi, Makine Mühendisliği, 2017
Doktora: Hacettepe Üniversitesi, Makine Mühendisliği, Devam ediyor.
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Arş. Gör. Sinem SEYREK CERAN, ANKARA Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2017 yılında lisans derecesiyle mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimine 2017 yılında MERSİN Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda başlayıp, IDAP 2018’de (International Conference on Artificial Intelligence and Data Processing) “Makale Hakem Atama Problemi için Skor Tabanlı Bir Uzman Sistem” başlıklı bildiri yayını sunmuştur ve bu yayını IEEE’de yayınlanmıştır. 2019 yılında MERSİN Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programından mezun olmuştur. 2020 yılında ANKARA Üniversitesi’nde yüksek lisansa başlamıştır ve çalışmaları devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Ankara Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı
Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı
Lisans: Gazi Üniversitesi – Fizik Öğretmenliği (2005) Yüksek Lisans: Gazi Üniversitesi – Fizik Eğitimi (2008)
Lisans: Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi / İşletme (2004) Yüksek Lisans: Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü (2008)
Yüksek Lisans: Türk Hava Kurumu Üniversitesi – Havacılık Uzay Bilimleri -Pilotaj (2014) Doktora: Başkent Üniversitesi – Savunma Sistemleri ve Teknolojileri (Devam)
Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi / Meteoroloji Mühendisliği (2014) Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi / Atmosfer Bilimleri (2017) Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi / Atmosfer Bilimleri (Devam Ediyor)
Lisans: Erciyes Üniversitesi / Uçak Elektrik – Elektronik (2019) Yüksek Lisans: Erciyes Üniversitesi / Sivil Havacılık Anabilim Dalı (2021) Doktora: Erciyes Üniversitesi / Havacılık Elektrik Elektroniği (devam)
Lisans: Kocaeli Üniversitesi / Uçak Elektrik Elektronik – Uçak Gövde Motor Bakım (2013) Yüksek Lisans: Erciyes Üniversitesi / Sivil Havacılık (2019) Doktora: Erciyes Üniversitesi / Uçak Mühendisliği (devam)
Lisans: Kırıkkale Üniversitesi / Elektrik-Elektronik Mühendisliği(2014) Yüksek Lisans: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi / Savunma Teknolojileri Mühendisliği (Devam ediyor)
Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi / Meteoroloji Mühendisliği (2016) Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi / Yer Sistem Bilimi (2019) Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi / Atmosfer Bilimleri (Devam Ediyor)
Lisans: Hacettepe Üniversitesi / İngiliz Dili Öğretmenliği (2013) Yüksek Lisans: Hacettepe Üniversitesi / Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (2020)
Doktora: Hacettepe Üniversitesi / Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (devam ediyor)
Lisans: Hacettepe Üniversitesi / İngiliz Dili ve Edebiyatı (2016) Yüksek Lisans: Hacettepe Üniversitesi / İngiliz Kültür Araştırmaları (2019) Doktora: Hacettepe Üniversitesi / İngiliz Dili ve Edebiyatı (Devam Ediyor)
Arş. Gör. İbrahim Uğur ABA, Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Programcılığı Bölümü’nde %50 burslu olarak ön lisans eğitimini tamamlamıştır. Girne Amerikan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde %100 burslu olarak eğitim almış ve onur öğrencisi olarak 2015 yılında lisans derecesiyle mezun olmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda “Grup Tabanlı Kimlik Doğrulama Yöntemlerinin Nesnelerin İnterneti Standartlarında Uygulanması” başlıklı tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini 2021 yılında bölüm birincisi olarak tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Yapay Zeka Teknolojileri Anabilim Dalı’nda doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Gamze ÇİÇEK, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Fransızca Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler alanında İngilizce tezli yüksek lisans yapmaktadır. Meslek hayatına uluslararası bir ticaret firmasında 2010 yılında özel sektörde başlamış ve Çocuk Kalbi Anaokulunda İngilizce Öğretmenliği yaparak devam etmiştir. 2016 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi’nde işe başlamış; Dış İlişkiler Müdürü, Erasmus Kurum Koordinatörü, Uzman gibi pek çok görevlerde bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası fuarlarda üniversitemizi temsil etmiştir. Değişim programları ve Erasmus Projeleri hakkında ulusal ve uluslararası pek çok toplantı, çalıştay, konferans, eğitime katılış olup, Erasmus ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı olarak çalışmaya devam etmektedir
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
1999 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuş, Lisansüstü eğitim kapsamında Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2003’te, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilişim Sistemleri bölümünden 2004’te, Milli Savunma Üniversitesi’nde Ulusal ve Uluslararası Güvenlik Çalışmaları ve Liderlik üzerine 2009’da yüksek lisans dereceleri almıştır. Gazi Üniversitesi Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi ana bilim dalında 2020 yılında Doktora eğitimini tamamlamıştır. Araştırma alanları: Lojistik Yönetimi, Tedarikçi Seçimi, Uluslararası Lojistik ve Ticaret, çok kriterli karar verme, q seviyeli bulanık sayılar, üzerinedir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü’nde Doktor Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Arş. Gör. Zeynep SÖZEN, 2016 yılında lisans eğitimini Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde “Kök Hücrelerin Görüntü İşleme Yöntemleri ile Tespit Edilip Sayılması” başlıklı tezi ile tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde 2021 yılında yüksek lisansa başlamıştır ve çalışmaları devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Ahmet AKTAŞ, 2011 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında 2014 yılında Yüksek Lisans, 2021 yılında Doktora derecesi almaya hak kazanmıştır. Doktora eğitiminin bir döneminde TÜBİTAK 2214-A programı kapsamında kazandığı burs ile Portekiz’de Coimbra Üniversitesi’nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Üretim, tedarik ve hizmet sistemlerinde karşılaşılan çeşitli karar problemlerinin matematiksel modelleme, çok amaçlı optimizasyon ve çok kriterli karar verme yaklaşımları ile çözümüne yönelik araştırmalar yürütmektedir. Yayınlanmış ulusal ve uluslararası kapsamlı çok sayıda makale, konferans bildirisi ve kitap bölümü çalışması bulunmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Arş. Gör. Gülce EKEN, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden 2020 yılında lisans derecesiyle mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimine 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda başlamış olup, çalışmalarına devam etmektedir. 2021 yılından beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans eğitimini Türk Hava Kurumu Üniversitesi Lojistik Yönetimi ve Havacılık Yönetimi bölümlerinde tamamlamıştır. Üç sene boyunca Uluslararası lojistik firmasında Hava ve Kara yolu ihracat ve ithalat uzmanı olarak çalışmıştır. Mart 2022 yılında göreve başlayan Çora, TOBB Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programında eğitimine devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Prof. Dr. Uğur Murat Leloğlu lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini, sırasıyla 1991, 1995 ve 2001 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden almıştır. 1991-2011 yılları arasında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde çeşitli araştırma projelerinde çalışmış ve 2004-2011 yılları arasında enstitü müdürlüğü görevinde bulunmuştur. BiLSAT, RASAT ve Göktürk-2 uydu projeleri ve çeşitli ekipman projeleri dışında, görüntü işleme ile ilgili projelere de katkı yapmıştır. 1997-1998 döneminde Fransa’da Ecole Nationale Superieure des Télécommunications’da burslu araştırmacı, 2001-2002 döneminde İngiltere’de Surrey University / SSTL’de TÜBİTAK UZAY adına takım lideri olarak çalışmıştır. 2013-2022 arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak uzaktan algılama alanında çalışmıştır. Mart 2022’de Türk Hava Kurumu Üniversitesi kadrosuna katılmıştır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: 2014- 2019, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Havacılık Yönetimi
Yüksek Lisans: 2021-Halen, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Havacılık Yönetimi
Arş. Gör. Burcu ALTUNOĞLU, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2020 yılında lisans derecesiyle mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimine 2021 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı’nda başlamış olup, çalışmalarına devam etmektedir. 2022 yılından beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Arş. Gör. Burak AÇIKALIN, Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde 2021 yılında lisans eğitimini tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2022 yılı mart ayından beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Zeynel Deprem 1989 yılında Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1990 Yılında Türk Telekom ARGE bölümünde çalışmaya başladı. Türk Telekom ARGE’de donanım ve yazılım projelerinde çalıştı. Donanım ve yazılım olarak prototip senkron çoklayıcı, Türk Telekom veri şebekesi için Zaman Bölmeli Çoklayıcı(TDM) yapımında ve Fiber optik laboratuvarının kurulması çalışmalarında bulundu. 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünde komünikasyon alanında bit senkronizasyonu konusunda yüksek lisans yaptı. 2000-2003 yılları arasında Türk Telekom Mobil operatörü AyCell’in (AVEA) kurulum aşamasında ilk teknik ekip içinde yer aldı. Billing Sistemi, SMS, WAP, MMS gibi şebeke sistemlerinin kurulum ve devreye alma projelerinde yer aldı. 2004 yılında Türk Telekom Analog Kablo TV şebekesinin sayısala çevrilmesi projesinde ana teknik müdür olarak görev aldı. 2005-2009 yılları arasında Türk Telekom Bilişim Ağları departmanında Veri Merkezi Müdürlüğü’nü yaptı. Türk Telekom için Tier-3 klasmanında bir veri merkezi kurma çalışmalarında bulundu. IP spam ve kötü kullanım (abuse) önleme ile ilgili konularında çalıştı. Bu süreçte Cisco CCNA sertifikasını aldı. 2010-2020 yıllarında Türk Telekom Erişim Şebekesi Projelerinin yatırım ve kaynak planlama, analiz çalışmalarını müdür olarak yönetti. Türk Telekom erişim yatırımlarının ve yatırım sonrası oluşan büyüklüklerin etkin analizi, raporlanması, şirket faaliyetlerinin uluslararası metriklerle kıyaslama(benchmark) çalışmalarında yer aldı. Bu süreç içerisinde 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünde Sinyal İşleme konusunda doktora derecesini aldı. Doktora çalışmaları esnasında, sinyallerin zaman-frekans analizi, gösterimi, ayrıştırılması ve seyreklik kullanarak yüksek çözünürlüklü zaman-frekans gösterimlerin elde edilmesi konularında çalıştı ve uluslararası dergilerde yayınlar yaptı. Güncel olarak, yapay sinir ağları kullanarak yüksek çözünürlüklü zaman-frekans gösterimi elde etme konularında çalışmalar yapmaktadır. Sinyal İşleme, Komünikasyon, Yapay Sinir Ağları konuları ile ilgilenmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Doktor Öğretim Üyesi Adnan Güzel, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Para Banka Anabilim Dalı’ndan Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini almıştır. Özel ve kamu bankalarında yaklaşık 27 yıl Müfettiş, Müdür ve Başkan olarak görev yapmıştır. Para ve sermaye piyasalarında aktif olarak işlem yapmış, yatırım ürünlerinin (hisse senetleri, devlet tahvilleri, hazine bonoları, dövizli tahviller, eurobond, repo, özel sektör borçlanma araçları, banka bonoları, yatırım fonları, vadeli işlemler, altın) alım satımı esaslarını düzenlemiş, koordine etmiş, yönetmiş, yatırım merkezleri ve yatırım fonlarını kurmuş ve yaklaşık 20 yıl fon kurulu başkanlığını yürütmüştür. Kurumsal finansman alanında çalışmış, kurumsal yönetim ve yatırımcı ilişkilerini yürütmüş, sabit getirili kıymetler ile hisse senedi portföyü ve farklı içerikli birçok yatırım fonunun portföy yönetimi görevlerini yürütmüştür. Proje Lideri olarak birçok şirketin halka arzını gerçekleştirmiş, ilk şirket değerleme işlemlerini başlatmış, İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın kuruluş çalışmalarında görev almış, Ürün İhtisas Borsalarının kurulması amacıyla oluşturulan komisyonda yer almıştır. Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesinde kurulun Para ve Sermaye Piyasaları çalışma grubu koordinatörü, Altın Çalışma grubu üyesi ve Konut Kredilerinin menkul kıymetleştirilmesi çalışma grubu başkanlığı yapmış, Türkiye Bankalar Birliği Etik Kurul yedek üyeliğine seçilmiştir. Birçok şirketin kuruluşunda görev almış, ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketini kurmuş, finans ve finans dışı 25 adet Banka iştirak şirketlerinin karlılık ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda yönetilmelerinin sağlanması amacıyla kontrol ve koordinasyon görevini yürütmüştür. Şirket alım, satım ve birleşme işlemleri yapmıştır. Bankadaki aktif görevlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak 4 yılı aşkın bir süre Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Taksim Otelcilik şirketlerinde Genel Müdürlük yapmıştır. Finans ve finans dışı 12 ayrı şirkette 1996 yılından beri çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Yönetim ve Denetin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş, halen Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Yatırımcı Dergisi danışma kurulu ile Finans Derneği üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında bankacılık ve finans alanında birçok eğitime katılmıştır. Sermaye Piyasası ileri düzey, türev ürünler ve kurumsal derecelendirme lisanslarına sahiptir. Beş yılı aşkın bir süre her hafta haftada 2 gün TRT Televizyonunda finansal piyasalar, borsa, Türk ekonomisi ve bankacılık hakkında yorumlarda bulunmuş, TRT ana sayfasında güncel yorumları yayınlanmıştır. Üniversitemizde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
2015 Mart ayında, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Dr. Aktan, ilkokul eğitimini Londra, İngiltere, ortaokul eğitimini Ankara, Türkiye ve lise eğitimini ise Sidney, Avustralya’da almıştır. Lisans derecesini Avustralya Sydney’de bulunan University of New South Wales’de Finans ve İş Hukuku alanlarında yapmış olup, Yüksek Lisans eğitimini ise 2012 yılında, Avustralya’da, University of Technology, Sydney’de “Master of Business Administration (MBA) programında tamamlamıştır. 2013 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Doktora derecesini Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Avustralya’da bulunduğu sürede 9 yılın üzerinde çeşitli sektörlerde yönetici pozisyonlarında bulunmuştur. Finans Derneği’nde de Denetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Meriç Gökdalay Lisans öğrenimini 1986 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünde, Yüksek Lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümünün Ulaştırma Anabilim dalında, Doktora eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümünün Ulaştırma Anabilim dalında tamamlamıştır. 1986- 2012 yılları arasında Temelsu Ltd. Şti, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( DHMİ)’de, Aralık 2015 yılından itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. IATA ( The International Air Transport Association) ve ACI ( Airport Council International ) kuruluşlarından çeşitli sertifikalara sahip olan Dr. Meriç Gökdalay’ın çalışma konuları Hava Ulaştırması olup, ilgi alanları Havalimanları (Planlama, Tasarım, Kapasite ve Yönetimi), Havayolları ( Yönetim, Planlama ve Optimizasyon) konularıdır.
Kısa Özgeçmiş
1987 yılında Kuleli Askeri Lisesi, 1991 yılında Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan ve 2001 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitisü’nde Malzeme Lojistik Yönetimi (İngilizce) alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Dr. Kurt, “Maliyet İyileştirmesinde Kaizen Yaklaşımı ve Bir Uygulama” başlıklı doktora tezi ile 2010 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 2003-2013 yılları arasında KHO Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümünde kadrolu olarak lisans dersleri, 2010-2013 yılları arasında KHO Savunma Bilimleri Enstitüsü Malzeme Tedarik ve Lojistik Yönetimi Bölümünde misafir öğretim elemanı olarak yüksek lisans dersleri ve 2013-2015 yılları arasında ise Başkent Üniversitesi Kazan Meslek Yüksekokulu’nda ön lisans dersleri vermiştir. Katıldığı çok sayıda sertifika ve kurs programlarının yanı sıra, 2011 yılında KHO’nda “Çoklu Lisans Programlarının Yeterliliğinin Tespiti” projesine proje üyesi olarak katkı vermiştir. Ayrıca, 2010 yılından beri “Euro Special Interest Group on Cutting and Packing (ESICUP)” isimli gruba da üyedir. Dr.Kurt, KHO Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümünde 2011-2013 yılları arasında Yöneylem Araştırması Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Başkent Ü. Kazan Meslek Yüksekokulu’nda 2013-2015 yılları arasında ise Müdür Yardımcılığı ve Mekatronik Programı Sorumluluğu görevlerini de yürütmüştür. 2015 Mart ayı başında Türk Hava Kurumu Üniversitesine yardımcı doçent kadrosu ile katılan Dr. Kurt’un çalışmaları lojistik planlama, operasyonlar, proje yönetimi ve yöneylem araştırması alanlarında yoğunlaşmaktadır.