27.12.2018

THK ÜNİVERSİTESİNDEN ÇİN’DE ÖNEMLİ TEMAS

Türk Hava Kurumu Üniversitesi,Çin’de işbirliği oluşturma amacıyla Shenzhen şehrinde düzenlenen  Birleşmiş Milletler Uluslararası  Sivil Havacılık Organizasyon toplantısına katıldı .

Heyet bu kapsamda, Chengdu şehrindeki XIHUA Üniversitesi yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.  Yapılan görüşmelere SHGM yardımcısı Haydar YALÇIN ile birlikte, THK Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Dr.Öğr. Üyesi Haydar ATEŞ ve THK’dan Pilot Ercan CANER katıldı.

Görüşmeler sonrasında,İnsansız Hava Araçları konusunda müşterek çalışmalar yapmak üzere ortak araştırma merkezi kurulması konusunda çalışma yapılmasının uygun olacağı belirtilerek, her iki ülke üst yönetimlerinin ortaya koyacağı irade sonucu projenin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.