03.11.2021

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları- 2021/2022 Bahar

2020-1-TR01-KA103-080993 Nolu Proje- 27/09/2021-01/11/2021 tarihli Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları

26/10/2021 tarihinde Akköprü Kampüsünde Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen “THKÜ Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı”na 55 öğrenci başvurmuş, 51 öğrenci katılım sağlamış, 7 öğrenci asgari puanı alamamış, 44 öğrenci başarılı olmuştur. 27/09/2021-01/11/2021 tarihlerinde 6 kişilik hibeli kontenjan için başvuruya açık olan Erasmus+ öğrenim hareketliliği ilanlarında Dış İlişkiler Ofisi’ne toplamda 33 öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvurusunu eksiksiz tamamlamıştır. Başvuru belgelerinde eksiklik olan ve İngilizce Yeterlilik Sınavı’ndan 60 puan alt sınırını geçemeyen toplam 22 öğrenci elenmiştir.

Seçimler Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörlüğü (TUA) tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumları için ilgili 2020 Sözleşme Dönemi El Kitabı”nda ve Rektörlükçe kayıt altına alınmış başvuru ilanında yayınlanan değerlendirme kriterlerinde (EK-1)  belirtildiği şekilde (hibe yetersizliğinden dolayı bölüm bazlı değil) fakülte bazlı puan sıralaması yapılarak değerlendirilmiştir. 2020-1-TR01-KA103-080993 No’lu Erasmus+ Projesi öğrenim hareketliliği için 6 öğrenci asil hibeli, 12 öğrenci yedek hibeli, 15 öğrenci ise asil hibesiz olarak seçilmiştir.

Katılımcı aday asil listesi, yedek listesi, elenen öğrenciler ve gerekçelerini içeren liste aşağıdadır. 4’lük sistemin 100’lük sisteme dönüştürülmesinde YÖK’e ait tablo (https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf ) kullanılmıştır.

Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai karar verme aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel (Erasmus Komisyonu üyeleri) ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamakta olup, karar eşitlik, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.

Not 1: Yedek Hibeli öğrenciler ilan metninde belirtildiği üzere Erasmus Koordinatörlüğüne dilekçe vererek hibesiz faaliyete katılma talebini feragat haftası içerisinde arz edebilir.

Not 2: Asil ve Yedek listede ismi bulunan öğrenciler için Erasmus Bilgilendirme toplantısı düzenlenecek ve süreç adım adım uygulamalı olarak anlatılacaktır. Toplantı tarihi ve saati erasmus.thk.edu.tr adresinde yayınlanacaktır. Katılım asil listede ismi geçen öğrenciler için zorunludur.

Asil Öğrenci Listesi

Yedek Öğrenci Listesi