Genel Duyurular
03.03.2022

Erasmus Öğrenci Hareketlilik Sonuçları

2021-1-TR01-KA131-HED-000003069 Nolu Proje- 05/01/2022-25/02/2022 tarihli Erasmus+ Hareketlilikleri İlanı Başvuru Değerlendirmeleri

Başvurular Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörlüğü (TUA) tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumları için ilgili 2021 Sözleşme Dönemi El Kitabı”nda ve Rektörlükçe kayıt altına alınmış başvuru ilanında yayınlanan seçim kriterleri ile ilanda belirtilen kontenjan tablolarına ve kurumumuzun hibe miktarına göre incelenmiştir.

Öğrenim hareketliliğinden Hava Ulaştırma Fakültesi’nden başvuru gelmediği için toplam 1 kişilik öğrenim hareketliliği kontenjanı daha önce diğer fakültelere oranla daha az faaliyet gerçekleştirmiş olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine aktarılmıştır. Bu durumda toplam kontenjanlar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi için 3, Mühendislik Fakültesi için 5, İşletme Fakültesi için 3, Enstitüler için 1 kişi olarak güncellenmiştir. Kontenjanlar bölüm ayrımı yapılmaksızın ilan metninde belirtildiği şekilde Fakülte/ Enstitü/ MYO bazlı değerlendirme yapılmıştır. 2021-1-TR01-KA131-HED-000003069 Nolu Erasmus+ Projesi öğrenim hareketliliği için 12 öğrenci hibeli, 4 öğrenci yedek hibeli, 2 öğrenci ise hibesiz olarak seçilmiştir.

Staj Hareketliliği için yalnızca ön değerlendirme yapılmıştır. 11/03/2022 tarihine kadar kabul mektubunu teslim etmeyenler otomatik olarak elenecektir. 11/03/2022 tarihine kadar Staj kabul mektubunu teslim eden listedeki en yüksek puanlı öğrenciden başlanarak otomatik olarak 4 hibeli öğrenci ilan edilecektir. Diğer öğrenciler ise en yüksekten düşüğe doğru yapılan puan sıralamasına göre yedek aday statüsünde olacaktır. Kabul mektubunu 11/03/2022 tarihine kadar teslim eden yedek aday durumuna düşen öğrencilerden hibesiz katılmak isteyenler ise Erasmus Koordinatörlüğüne hibesiz katılmak istediklerine dair dilekçe verdiklerinde otomatik olarak kabul edilecektir. Hibe yetersizliğinden dolayı daha fazla öğrencinin faaliyetten faydalanabilmesi için staj hareketliliğinde kısmi hibelendirme yolu ile en fazla 65 günlük hibelendirme yapılabilecektir.  

Katılımcı aday listesi ve puanlaması, İngilizce Yeterlilik Sınavı sonuç listesi, elenen öğrenciler ve gerekçelerini içeren listeler aşağıdaki linklerde mevcuttur. 4’lük sistemin 100’lük sisteme dönüştürülmesinde YÖK’e ait tablo (https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf ) kullanılmıştır.

Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai karar verme aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel (Erasmus Komisyonu üyeleri) ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamakta olup, karar eşitlik, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.

Saygılarımızla.

 

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Sonuçları ve Staj Hareketliliği Ön Değerlendirmesi

Elenenler ve Gerekçeleri

Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınav Sonuçları

Önemli Not: Sonuç listesinde adı geçen adaylar için Erasmus Koordinatörlüğü tarafından bilgilendirme ve oryantasyon toplantısı gerçekleştirilecektir. Toplantı bilgileri e-posta olarak tarafınıza iletilecektir. Asil listede yer alan öğrencilerin toplantıya katılımı zorunludur.

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 Puan” maddesi gereğince toplantıya katılmayan asil adayların bir sonraki başvurularında – (eksi) puan uygulaması yapılır.

Yedek adaylar için toplantıya katılım isteğe bağlıdır.

 

İletişim: intoffice@thk.edu.tr

Birim: Erasmus Koordinatörlüğü