5 Şubat 1959 Üsküdar-İstanbul doğumlu olan Nevsan Şengil, ilk (Kavaklıdere İlkokulu) ve ortaokulu (Gazi Osman Paşa Ortaokulu) Ankara’da, liseyi (Deniz Lisesi) İstanbul’da tamamlamıştır. 1980 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Kontrol Sistemleri Lisans diploması, 1987 yılında Naval Postgradate School’dan Mühendislik Bilimleri Y.Lisans diploması almış olup, 2000 yılına kadar çeşitli gemi ve test istasyonlarında görev yapmıştır. Takiben özel sektörde elektronik ve savunma firmalarında çalışmıştır. 2008 yılında İTÜ Uzay Mühendisliği Doktora derecesi aldıktan sonra ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde yarı zamanlı ders vermiş olup, 2011 yılında THK Üniversitesine katılmıştır. İlgi alanları gaz ve plazma dinamiği ve benzetimi, güneş hücreleri yoğunlaşma sistemleri, vakum tulumbaları ve elektromanyetik fırlatıcılardır.
Kısa Özgeçmiş
Yüksek lisans ve doktora çalışmalarında ısıl/ mekanik işlemler sonucu mühendislik malzemelerde oluşan artık gerilmelerin X-ışını ve nötron demeti kırınımı teknikleri kullanarak tayini üzerine çalıştı. Bu ölçümlerin sonucunda elde edilebilecek üç boyutlu tensör veri kümelerinin, analizini kolaylaştırmak amacıyla, grafik ikonlarla temsil edilebilmelerini sağlayacak kavramsal araçlar üretti ve bilgisayar uygulamaları geliştirdi. Ortaya çıkan bilimsel görselleştirme araçları, örneğin, NASA İleri Katı Yakıt Roket Motorunun parçası olmak için tasarlanan HP9430 çelik alaşım silindir üzerindeki kaynak streslerinin analizini kolaylaştırmıştır. Doktora sonrası çalışmalarında ise, malzemelerin atomik özelliklerinin ötesinde nano-ölçütte kazandıkları yeni özelliklerini anlamak ve uygulamalar geliştirmek için nanoteknoloji sahasında çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sırasında fotonik kristal uygulamaları, nano-yapılı polimer fiberler, spektrometrik elektronik burun tasarımı ve üretimi ve dünyada ilk kez çok uzun ve düzenli nano-tel dizileri üretmek gibi yüksek etkili çalışmalara imza atmıştır. Çalışmaları Neutron Research, Applied Physics Letters, Advanced Engineering Mechanics, Advanced Mechanics, Nano Letters, Nature Materials gibi uluslararası dergilerde yayınlanmıştır.
Eğitim:
Doktora: University of Cape Town Yüksek Lisans: University of Cape Town Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Kısa Özgeçmiş
Dr. Göknur Arzu Akyüz, Lisans derecesini 1992 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden almıştır. 12 yıl boyunca farklı sektör ve firmalarda (ASELSAN, TEPE Grup, EMEK Elektrik, Interfarma, MITAŞ) Üretim Planlama ve Kontrol, Kurumsal Kaynak Planlama ve Kalite Yönetimi konularında çeşitli görevlerde bulunmuş ve farklı sistem kurulum projelerinde (Malzeme Yönetim Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi ve Kurumsal Kaynak Planlama) aktif rol üstlenmiştir. 2004 yılında Atılım Üniversitesi Endüstri Müh. Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve bu bölümde 2004-2015 yılları arasında çeşitli dersler (Üretim Planlama, Kalite Yönetimi, Simulasyon, Sistem Tasarımı, Maliyet Analizi gibi) vermiştir. Yüksek Lisans derecesini 2008 yılında Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Doktora derecesini 2012 yılında Atılım Üniversitesi MODES (Mühendislik Sistemleri Tasarım ve Modellemesi) Programından almıştır. Güz 2015-2016 döneminde THK Üniversitesi İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü’ne Yrd.Doç.Dr. kadrosuyla katılmıştır. Akademik ilgi alanları Üretim Planlama, Tedarik Zinciri Yönetimi, Kalite Yönetimi ve e-işbirliğidir.
Kısa Özgeçmiş
EĞİTİM BİLGİLERİ
Doktora:ODTÜ, Fizik Bölümü, Teorik Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği (2014)
Yüksek lisans:ODTÜ, Fizik Bölümü, Teorik Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği (2011)
Lisans:Hacettepe Üniversitesi, Fizik Mühendisliği (Derece Öğrencisi-2008)
DOKTORA-SONRASI ARAŞTIRMACI POZİSYONLARI:
Postdoc 1:MIT-Massachusetts Institute of Technology, Nükleer Araştırmalar Laboratuvarı, Teorik Fizik Merkezi (MIT/CTP, Cambridge, MA, ABD) (2015-2016)
Postdoc 2: ODTÜ, Teorik Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği (2014-2015)
İŞ TECRÜBESİ:
Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Makine Mühendisliği (2018-Halen)
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Fizik ve Kimya Bölümü, Gazimağusa, KKTC (Yarızamanlı Öğretim Görevlisi, 2017)
1963 yılında Eskişehir’de doğdu. 1984 yılında Kara Harp Okulu Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden, 1994 yılında İnönü Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun olmuştur. 1996 yılında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD’dan Yüksek Lisans, 2005 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme ABD’dan Doktora dereceleri almıştır. 1998-2015 yılları arasında Kara Harp Okulu’nda Öğretim Elemanlığı ve Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Finansal Yönetim, Mühendislik Ekonomisi, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, Genel Muhasebe dersleri vermektedir. İngilizce bilmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Ankara Havacılık Meslek Yükseksek Okulu Müdürü
Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı
Lisans: Selçuk Üniversitesi / İktisat (2009) Yüksek Lisans: Dowling College NY,USA / İşletme (Kurumsal Finansman) (2012) Doktora: Celal Bayar Üniversitesi / İktisat (2018)
1987 yılında Kuleli Askeri Lisesi, 1991 yılında Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan ve 2001 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitisü’nde Malzeme Lojistik Yönetimi (İngilizce) alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Dr. Kurt, “Maliyet İyileştirmesinde Kaizen Yaklaşımı ve Bir Uygulama” başlıklı doktora tezi ile 2010 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 2003-2013 yılları arasında KHO Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümünde kadrolu olarak lisans dersleri, 2010-2013 yılları arasında KHO Savunma Bilimleri Enstitüsü Malzeme Tedarik ve Lojistik Yönetimi Bölümünde misafir öğretim elemanı olarak yüksek lisans dersleri ve 2013-2015 yılları arasında ise Başkent Üniversitesi Kazan Meslek Yüksekokulu’nda ön lisans dersleri vermiştir. Katıldığı çok sayıda sertifika ve kurs programlarının yanı sıra, 2011 yılında KHO’nda “Çoklu Lisans Programlarının Yeterliliğinin Tespiti” projesine proje üyesi olarak katkı vermiştir. Ayrıca, 2010 yılından beri “Euro Special Interest Group on Cutting and Packing (ESICUP)” isimli gruba da üyedir. Dr.Kurt, KHO Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümünde 2011-2013 yılları arasında Yöneylem Araştırması Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Başkent Ü. Kazan Meslek Yüksekokulu’nda 2013-2015 yılları arasında ise Müdür Yardımcılığı ve Mekatronik Programı Sorumluluğu görevlerini de yürütmüştür. 2015 Mart ayı başında Türk Hava Kurumu Üniversitesine yardımcı doçent kadrosu ile katılan Dr. Kurt’un çalışmaları lojistik planlama, operasyonlar, proje yönetimi ve yöneylem araştırması alanlarında yoğunlaşmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Kısa Özgeçmiş
ODTÜ Makina Mühendisliği ve Fizik Bölümlerinden (çift anadal) lisans derecesini alan Tahsin Çağrı Şişman, yine aynı üniversiteden makina mühendisliği yüksek lisans ve fizik doktora derecelerini de almıştır. Doktorasında Prof. Dr. Bayram Tekin danışmanlığında D-boyutta Born-Infeld kütleçekim teorileri üzerine çalışmalar yapmıştır. Doktorasını takiben, Çankaya Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak bir öğretim yarıyılı boyunca görev almıştır. Ardından, THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümüne öğretim üyesi olarak katılmıştır. Eylül 2013- Eylül 2014 tarihleri arasında doktora sonrası araştırmacı olarak Centro de Estudios Cientificos (CECs) Enstitüsünde araştırma faaliyetlerinde bulunmuştur. Yakın zamanlı araştırmalarında, ana ilgi alanı Einstein kütleçekiminin modifikasyonlarıdır. Bu bağlamda, yüksek mertebeden eğrilik terimleri içeren ve gravitona kütle kazandıran teoriler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Ertan Zencir Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 1995 ve 1997 yıllarında lisans ve yüksek lisans dereceleriyle mezun oldu. Doktora eğitimini Syracuse Üniversitesi (Syracuse, New York, A.B.D.) Elektrik Mühendisliği bölümünde 2003 yılında tamamladı. Doktora tez araştırması öncesinde Amerikan Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarları için düşük güç tüketen tek-taşlı mikrodalga geniş-bant entegre yükselteci ve yer altına nüfuz edebilen UHF anten tasarım ve üretimini gerçekleştirdi. Doktora tezi araştırma sürecinde NASA Jet Propulsion Laboratuvarları tarafından desteklenen “NASA Gezegenler Arası Robotik Misyonlar için Düşük Güçlü SOI (Silicon-on-Insulator) CMOS Alıcı-Vericisi” başlıklı projede Mars’a gönderilen robot araçların haberleşme birimlerinin minyatürize edilmesine yönelik entegre haberleşme alıcısı tasarımını uzman araştırmacı olarak gerçekleştirdi. Bu projedeki lider çalışmaları ve teknolojik katkılarından dolayı NASA Onur Grubu Başarı Ödülü’ne layık görüldü (2006). Doktora sonrasında 2004-2005 yılları arasında Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde Yrd Doç olarak RF/Analog entegre devre tasarımı konusunda araştırma ve öğretim yaptı. Endüstriyel deneyimini ilk olarak 2005-2006 arası kıdemli tasarımcı olarak çalıştığı Nokia Cep Telefonları Radio Frekans Entegre Devre tasarım grubunda -CDMA haberleşme standardı için CMOS/BiCMOS RF alıcı-verici tasarımı üzerine- edindi. 2006 yılından 2011 yılına kadar Broadcom Corp.’da kıdemli bilim adamı olarak çalıştı. RF geniş-bant grubundaki görev aldığı entegre devre ArGe projeleri arasında endüstrinin ilk çoklu-giriş çoklu-çıkış düşük gürültülü 0.18-µm BiCMOS uydu alıcısı yükselteci ve ilk 65-nm DOCSIS 3.0 entegre alıcısı da yer almaktadır. Endüstrinin ilk 40nm CMOS entegre doğrudan örnekleyen (Analog-Dijital çevirici tabanlı) tam-bant indirmeli anahtarlama modülü çipinin (Broadcom BCM4550 kodlu ürünü)sistem tasarım liderliğini yaptı. 2011-2012 arasında Tübitak Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde danışman olarak çalıştı. Analog ve RF entegre devre tasarımı alanında yayınlanan SCI makaleleri, SCI/IEEE konferans bildirileri ve bir A.B.D. patenti vardır. Eylül 2012’den itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Durdu Hakan Utku, 1992 yılında Kara Harp Okulu işletme lisans, 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans, 2016 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde doktora derecesini almıştır. 2000-2003 yılları arasında Kara Harp Okulu Sistem Yönetim Bilimleri Bölümü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı öğretim elemanı olarak; 2006-2014 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığında proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Dr. Utku, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Ankara/Ayaş doğumludur. Ankara Atatürk Lisesi mezunudur. M.S. ve B.S. derecelerini ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünden almıştır. Ph.D.: State University of New York at Buffalo, SUNY, Makine Mühendisliği, Center for Materials Processing.
Combustion Engineering, Windsor, Connecticutt ve Lawrence Berkeley Laboratories, Berkeley,California’da araştırma/geliştirme mühendisi olarak çalışmıştır.
ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği, Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği ve Kastamonu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Hacettepe Üniversitesi, OSB-1 Sincan Meslek Yüksekokulu müdürlüğü yapmıştır.
Dr. Karataş, 10-Mart-2021 tarihi itibari ile yurt-dışı Science Citation Index (SCI) dergilerde toplam 79 dış-yayın ve toplam 940 yurt-dışı atıf a sahiptir. Bilimsel &cc