17.02.2016

Erasmus Programına Başvurmak İsteyenler İçin İngilizce Yeterlilik Sınavı Tarihi Açıklanmıştır!

18 Mart 2016 tarihinde saat 13:30’da Yabancı Diller Okulu 17 Mart 2016 saat 12:00’ye kadar  intoffice@thk.edu.tr
  • Sınavda speaking bölümü yoktur, programa başvurmak için sınavdan en az 60 puan almak gerekecektir.
  • Başvurularınız değerlendirilirken dil puanınızın %50’si, Kümülatif Akademik Not Ortalamanızın da (CGPA) %50’si alınarak sıralamaya sokulur.
  • Başvurunuzu yaparken anlaşmalı olunan üniversitedeki öncelikli öğretim dilini http://mseee.thk.edu.tr/uploadedfiles/thk.edu.tr/ErasmusAnlasmalari(15-02-16).pdf sayfasından kontrol edin. Tercihlerinizi oluştururken seçtiğiniz üniversitenin İlk dili İngilizce değil ise, bu sınava girmeniz gerekmez. Ancak değişim öğrencisi olarak seçilip, o dilde eğitim gördüğünüz takdirde Dış İlişkiler Ofisi dersleri takip edebilecek düzeyde o dili bildiğinizi varsayar. Üniversitede kullanılan öğrenim dilini anlamadığınızdan ötürü derslerden kalırsanız hem döneminiz uzar, hem de hibenizin kalan kısmının ödemesi tarafınıza yapılmaz.
  • Sınav ücretsizdir.