Genel Duyurular
14.07.2020

2020/2021 Erasmus Hareketliliklerine Dair Merak Edilenler!

 

Erasmus Hareketliliklerine İlişkin Merak Edilenler Hakkında Bilgilendirme

2020/2021

 

Erasmus+ (Öğrenci) Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Hakkında

-2020-2021 Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için YÖK, T.C Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’ndan gelen tavsiyeler, tedbirler, bilgilendirmeler doğrultusunda ilan açılacaktır. İlan için web sitemizi takip ediniz.

-Staj Hareketlilik tarihinin en erken Ocak 2021 tarihinden itibaren başlaması kaydıyla YÖK, T.C Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’ndan gelen tavsiyeler, tedbirler, bilgilendirmeler doğrultusunda öğrenci staj hareketliliği ilanı açılacaktır. İlan için web sitemizi takip ediniz.

 

Erasmus+ Personel Hareketlilikleri Hakkında

2020/2021 Akademik Yılı Erasmus Personel Hareketliliği İlanları 13 Mart 2020 tarihli 31067 sayılı Resmi gazetede “Kamu Görevlilerinin Yurtdışına Çıkış İzni” konulu bildiri ile tüm yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuş; ÜYK kararı gereğince, Erasmus+ Hareketliliklerinde seçilmiş ancak pandemi nedeniyle hareketliliğini gerçekleştirememiş personele faaliyetini öteleme hakkı verilmişti. Öteleme hakkı doğrultusunda, 2019 Dönemi Projesinden seçilmiş olan personel 31/05/2022 yılına kadar herhangi bir tarihte max. 5 güne kadar hibelendirme yapılacak şekilde gideceği kurumun kurumsal e-posta adresinden katılımcı adına yazılmış, faaliyetin adı ve kesin tarihlerini, programı içeren elektronik belge/e-postaları (daha önceden seçildiği kurum aynı kalmak kaydıyla) kabul mektubu olarak sunabilir.  YÖK, T.C Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’ndan gelen tavsiyeler, tedbirler, bilgilendirmeler kapsamında işlem yapılacaktır.

 

Erasmus+ Programı Gelen Katılımcılar Hakkında

Erasmus+ Programı gelen katılımcılara 2020/2021 Akademik Yılı için yurtdışından öğrenci ve personel hareketliliklerinin fiziksel olarak kabulü ilgili dönem için Covid-19 tedbirleri doğrultusunda yapılacaktır.